Midsommar 2011

Överjärvas julmarknad 2010

  • julmarknad överjärva gård 2010
  • julmarknad överjärva gård 2010
  • julmarknad överjärva gård 2010
  • julmarknad överjärva gård 2010
  • julmarknad överjärva gård 2010
  • julmarknad överjärva gård 2010
  • julmarknad överjärva gård 2010
  • julmarknad överjärva gård 2010

Många lockades till gården trots kylan och halkan. På Kafé Hästskostallet som dukade upp med stort kakbord och smaskiga smörgåsar kunde man värma kalla fötter och dricka något värmande. Över 60 utställare samsades om platser på gården, utomhus, i kaféet, på loftet i ladan samt i Bagarstugan. Luciatåget bjöd på stämningsfull musik, levande ljus och facklor.

 

 

Det är inte ofta december månad bjuder på snö och några minusgrader, men denna helg kunde alla gäster njuta av en två riktiga stämningsfulla dagar med frost i träden, snötäckt mark och lagom många grader. Klockan 15.00 skred luciatåget fram från Statarlängan och lös upp decembermörkret med sina ljus och facklor. Tomtemor läste sagor i kåtan i skogen ovanför fårhuset där man även kunde värma kalla fötter och händer. Vi tackar de cirka 60 marknadsdeltagarna som var med oss i år, alla gäster som besökte oss och alla som hjälpte till för att få denna marknad att bli så fin som den var!

 

 

Pluppdagen 2010

Den 31 oktober, anordnade Överjärva Gård AB en " Pluppdag" helt tillägnad sagofiguren. Förutom att man kunde skymta Plupp lite här och där på gården var kvinnan bakom Plupp, författarinnan Inga Borg på plats och signerade böcker. Dessutom lästes det Pluppsagor i kåtan och i Naturskaparverkstaden kunde man höstpyssla med naturens egna dekorationer.

Under många år har detta evenemang varit ett av de årligen återkommande men from 2013 kommer Överjärva gård AB inte arrangera detta evenemang.

 

2010: Tv 4:s "Förkväll" adventspyntar Gula Villan på Överjärva Gård 

En oslipad diamant – så beskrev Ninni Reinebo Engström, lärare på Solna naturskola, "Gula villan" som Tv 4:s inredningsexpert Tom Bertling julpyntade.
- Vi har julmarknad varje år och den här gången det fjortonde året kommer även Gula villan att vara med och stråla, säger Ninni.

 

 

Statardagen 2010

Många var här den 1o oktober och och fick se hur det kunde gå till på gården år 1920. Bland annat kunde man göra sig en vedträdocka, leka i Kajsa Rulta-rummet, gå in i rummen i Statarlängan (Statarmuséet), lyssna på sagor, gå rundvandring, tipspromenad och mycket mer. Om du missade denna dag kan du ändå besöka vårt Statarmuseum som har öppet varje helg 11-16. Där kan man se och läsa hur statarna levde under sekelskiftet.

Välkommen!

Barnteater i Hästskostallet

 

Teater Fama gav musikteateruppsättningen ”Flugsnapparen Floyd”. Denna uppskattade teaterföreställning har spelats vid ett flertal tillfällen i Hästskostallet på Överjärva gård.

 

Honungens dag

Varje år arrangeras Honungens dag en söndag i maj eller början av juni.

Besökarna får då chans att hälsa på i "Honungsverkstaden", vara med och slunga honung, lära mer om våra betydelsefull bin, humlor och getingar. Barnen får göra egna böcker om bin och tillverka bivaxljus.

Igelbäckens dag 2007 gästades av Solnas politiker.

Elisabet Brömster guidade och berättade spännande fakta om organismerna som lever i Igelbäcken. Solnas politiker följde med på en vandring utmed bäcken och fick träffa forskare från Länsstyrelsen och Naturhistoriska riksmuseet som provfiskade grönling. De fick även prova på att håva själva och undersöka de små djuren i mikroskop på Solna naturskola.