Borgens förskola, utegården med lekställningar och leksaker.
Regementsgatan 23, 170 66 Solna
Kommunal
Visa karta

Borgens förskola

Vår förskola ligger i Frösunda med närhet till naturområden som Överjärva gård och Hagaparken. Förskolan har även närhet till parker och idrottsanläggningar. Vi värderar vi trygghet, trivsel och lärande högt och alla ska känna sig sedda och inkluderade.

Om oss

Borgens förskola består av fyra avdelningar. Barngrupperna är delvis åldersindelade för att underlätta och anpassa miljö och verksamhet. Förskolan har tillgång till två gårdar med olika utmaningar för barnen. Avdelningarna har ett nära samarbete även mellan de två byggnaderna. 

Vi arbetar utifrån ett språkinriktat arbetssätt där vi prioriterar och lyfter fram högläsning, sagor samt utgår ifrån arbetsmaterialet "Före Bornholmsmodellen". Vi arbetar också tematiskt för att skapa en gemenskap på förskolan och för att säkerställa läroplanens mål.

Flertalet pedagoger på förskolan är utbildade i ABC - Alla barn i centrum. Vårt mål är att med goda relationer utveckla och tillsammans med vårdnadshavare skapa trygga barn.

Borgens förskola ingår i ett förskoleområde tillsammans med förskolorna Kullen, Udden, Juvelen, Lyckoklövern, Fjorden, Rudviken och Thor, samt Mittpunktens öppna förskola, Solens öppna förskola och Huvudsta öppna förskola. Inom förskoleområdet arbetar vi för en kontinuerlig utveckling av våra verksamheter och vår vision är att skapa förutsättningar så att alla barn kan nå sin fulla potential.

Visning av verksamheten Visa Dölj

Onsdagen den 16 november kan du besöka Borgens förskola. Visningen börjar klockan 15.00.

Deltagande i visningen förutsätter att man är frisk.

Välkommen!

Kontaktinformation

Borgens förskola

forskoleomrade2@solna.se
08-746 10 00 (via Kontaktcenter)

Rektor

Åsa Graveleij
asa.graveleij@solna.se

Biträdande rektor

Sofie Winqvist
sofie.winqvist@solna.se

Barngrupper

Enhörningen
08-746 11 89

Sagotornet
08-746 11 90

Skattkammaren
08-746 11 91

Spöket
08-746 11 92

Karta

Senast uppdaterad