Event och mötesplatser för näringslivet

För att bygga relationer med näringslivet arrangerar Solna stad events och informerar om vad som händer i Solna. Här hittar du tips på mötesplatser och evenemang för dig som är företagare.

Event för näringslivet i Solna

Kommande event Visa Dölj

Genomförda event Visa Dölj

Solna Frukostbricka 18 maj 2022

Värd för Frukostbrickan den här gången var NCC. 150 deltagare samlades för att lyssna till ett inspirerande program på temat ”Levande, hållbara och attraktiva städer”.

Henrik Nerlund, arkitekturhistoriker och kanslichef Skönhetsrådet, berättade om Solna stads nya arkitekturprogram som sätter stilen för ett mer sammanhållet och attraktivt Solna.

Solnas skalor från detalj till helhet Pdf, 5 MB, öppnas i nytt fönster.

Anders Enebjörk, hållbarhetsspecialist på NCC, pratade om vikten av att se till hela hållbarhetsfrågan, hur arkitekturen påverkar både social och ekologisk hållbarhet och vilka synergier som finns.

Hållbarhet i stadsplanering Pdf, 2 MB, öppnas i nytt fönster.

Mustafa Sherif, stadsplanerare på AFRY och vinnare av ”Årets möjliggörare” på Arkitekturgalan 2021 pratade om vad smarta och levande städer är och hur städer kommer att byggas i framtiden.

Future Cities Survey Results Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Undersökning om hur unga vill bo och leva Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vi korade vinnarna av Årets Stadsmiljöpris och Årets Miljöpris. Stort grattis JM och BAU - Byrån för Arkitektur & Urbanism till Årets Stadsmiljöpris och Fabege AB och Comfort Hotel till Årets Miljöpris!

Vi lanserade också Solna näringsliv här på LinkedIn, så in och följ oss!

Varmt tack NCC för ett fantastiskt värdskap, Henrik Nerlund , Anders Enebjörk och Mustafa Sherif för eminenta föredrag, Pehr Granfalk och Andreas Lindelöf för era inledande ord och tack till alla er deltagare som gör Frukostbrickan till vad den är!

Solna Frukostbricka Visa Dölj

Solna frukostbricka, är ett uppskattat företagsforum där stadens företagare, medarbetare och politiker möts och nätverkar.

Mötena sker några gånger per år, på en ny plats varje gång. Cirka 100-150 företagare träffas vid varje tillfälle och tar del av aktuella ämnen genom intressanta föreläsare. Det är ett tillfälle som du inte bör missa!

Frukostbrickan är kostnadsfri men du behöver anmäla dig snabbt för att vara säker på att få plats. Inbjudan skickas via e-post.

Registrera dig här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. om du vill du få inbjudan till din e-post.

Följ oss i sociala medier Visa Dölj

Facebook

På facebook-sidan Solna Näringsliv kan du följa stadens näringslivsarbete och ta del av nyheter som rör företag och entreprenörer: facebook.com/solnanaringsliv Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Solna stad har även en övergripande sida på Facebook: facebook.com/cityofsolna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

LinkedIn

Solna näringsliv på LinkedIn Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. lanserades i maj 2022.

Twitter

Följ Solna stad på Twitter: twitter.com/solnastad Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Instagram

Följ Solna stad på Instagram: instagram.com/solna_stad Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Läs om Solnas företagsklimat

I två av stadens publikationer, Solna Sveriges bästa företagskommun 10 år i rad Pdf, 4 MB, öppnas i nytt fönster. och i DIs bilaga Solna Pdf, 76 MB, öppnas i nytt fönster. finns det mycket att läsa om Solnas näringsliv och stadsutveckling.

Läs om hur Solna växer

På webbplatsen Solna växer kan du läsa om Solnas utvecklingsresa och planer för framtiden. Där kan du också hitta information om stadsutvecklingsprojekt och lämna synpunkter på planförslag.

Solna växer

Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad