Svedenbadet håller stängt under sommaren

I samband med stadens återkommande säsongsskötsel av Svedenbadets anläggning så har det framkommit behov av större åtgärder på anläggningen. Det innebär att Svedenbadet håller stängt under hela sommaren.

Svar på frågor om Svedenbadet Visa Dölj

Varför öppnar inte Svedenbadet sommaren 2024?

Staden har påbörjat en översyn av Svedenbadets anläggning. Det innebär att staden, i ett första steg, kommer utreda anläggningens rördragning, installationssystem, betongkonstruktion och tätskikt bland annat.

Uppdatering 2023-09-05:
Svedenbadet har tyvärr visat sig ha större skador än förväntat. Staden utreder badets status och vilka åtgärder som blir nödvändiga, ett arbete som väntas pågå en bit in på hösten.

Varför görs detta nu? Kunde inte översynen gjorts tidigare så att badet kunde öppna i sommar?

I samband med stadens återkommande säsongsskötsel av anläggningen så har det framkommit behov av större åtgärder som nu ska utredas.

Jag har klippkort till Svedenbadet. Kommer jag få tillbaka mina pengar nu när badet hålls stängt?

Dessa klippkort gäller även på Huvudstabadet så det går bra att nyttja kortet där under sommaren. Om det inte är ett alternativ för dig kan du läsa mer om dina möjligheter på på BeFairs hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Gäller mitt klippkort på andra bad?

Om du har ett klippkort giltigt på Svedenbadet kan du nyttja det även på Huvudstabadet under sommaren. Om det inte är ett alternativ för dig kan du läsa mer om dina möjligheter på BeFairs hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Vilka andra utebad finns det i Solna?

Huvudstabadet är ett av regionens större utomhusbad och har två bassänger: en fullstor sådan på 50 meter och en mindre för barn. Badet öppnar i slutet av maj och ligger längs Huvudsta strand. Strax utanför entrén till badet ligger Huvudsta strandbad.

När öppnar Huvudstabadet?

Huvudstabadet öppnar den 20 maj och stänger den 3 september.

Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad