Digitalt stöd

I dag finns en uppsjö med digitala stöd som kan underlätta vardagen. Genom denna kanal vill vi inspirera och tipsa om stöd som finns att tillgå digitalt. Varje månad utser vi även månadens app.

Två personer samtalar i telefon, samtidigt som de ser varandra med telefonernas
kamerafunktion. 

Videosamtal över telefon är ett av många digitala hjälpmedel som finns idag.

Telefonen, datorn och surfplattan är alla verktyg som kan förenkla och skapa en mer inkluderande vardag. Mellan mars 2021 och mars 2022 drevs ett projekt på socialförvaltningen med syfte att, bland annat, stötta deltagare och öka den digitala kompetensen hos personer med insatsen boendestöd inom socialpsykiatrin. 

Vi vill genom denna kanal nå ut till många fler för att inspirera och tipsa om digitala stöd för en enklare vardag. 

Internetstiftelsen

På Internetstiftelsen får du kunskap och massor av användbara tips om Internet och det digitala livet i din vardag. Här kan du exempelvis lära dig mer om Internetsäkerhet eller lyssna på olika informationspoddar som svarar på flera av de vanligaste digitala frågorna.

Internetstiftelsen Länk till annan webbplats.

Digitalhjälpen

Post och telestyrelsen har utvecklat en hemsida som heter Digitalhjälpen som ger vägledning och tips för en lättare vardag. Här finns bland annat olika videoguider som ger dig stöd att använda olika plattformars videosamtal.

Digitalhjälpen | PTS Länk till annan webbplats.

Apportalen

På Apportalen hittar du ett brett urval av appar i olika kategorier som syftar till att underlätta din vardag. Här finns bland annat appar som ger stöd inom områdena ekonomi, motivation, planering och struktur.

Apportalen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Månadens app

Juni Visa Dölj

Kivra - Digital brevlåda

I Kivra kan du få din post digitalt från tiotusentals företag och myndigheter, liksom lönebesked och kvitton från flertalet butiker däribland ICA och Åhlens. Ett par fördelar med Kivra är att posten här alltid kommer fram utan fördröjning och dessutom finns tillgängligt på en och samma plats. Appen är gratis.

Länk: kivra.se/privat Länk till annan webbplats.

Ladda ner appen:

Maj Visa Dölj

29k - Appen för mental hälsa

Appen 29k fokuserar på psykisk hälsa och erbjuder stöd att hantera stress, ångest, relationer och mycket annat. Innehållet i appen består bland annat av olika övningar och kurser, möjligheten att ta del av andras erfarenheter och även kommunicera med andra användare i olika grupper. Appen är gratis.

Länk: 29k.org Länk till annan webbplats. (sidan är på engelska men appen finns på svenska)

Ladda ner appen:

April Visa Dölj

Matpriskollen

Appen Matpriskollen ger användaren god överblick över alla erbjudanden från de allra flesta matkedjorna, så du kan hitta bästa priset. Du kan även söka efter recept och skriva inköpslista direkt i appen. Appen är gratis.

Länk: matpriskollen.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ladda ner appen:

Mars Visa Dölj

Matlistan
Appen Matlistan underlättar matplanering, inköp & recepthantering.

Länk: www.matlistan.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ladda ner appen:

Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad