Padel

På Solna gymnasium blir padel en naturlig del av din skolgång. Ambitionen är att du ska kunna satsa både helhjärtat på din idrott och dina studier.

På Solna gymnasium erbjuds flera idrotter inom ramen för NIU, Nationell idrottsutbildning. För att få bedriva NIU krävs ett godkännande från respektive specialidrottsförbund. Vi på Solna gymnasium är stolta över vår idrottsprofil och har en professionell och väletablerad utbildning för idrottare. Genom vårt NIU-program får eleverna fantastiska möjligheter att utvecklas både akademiskt och inom sin idrott.

Alla våra NIU-elever har tillgång till resurser såsom idrottspsykologisk rådgivning, prehab och rehabiliteringsteam, kostrådgivning samt individuell studievägledning.

Träningen utgår ifrån dina förutsättningar, för att du ska kunna utvecklas maximalt. NIU-utbildningen är certifierad av Svenska Padelförbundet samt samverkar med Padel United med målsättning att kunna ge dig så bra förutsättningar som möjligt för spel på elitnivå under lång tid.

Är du här för att ansöka till programmet? Lämna in din ansökan här.

Om träningen Visa Dölj

Träningen som bedrivs inom ramen för NIU padel syftar till att komplettera det program som spelaren har i sin ordinarie förening. Stor vikt läggs också vid att anpassa träningarna på ett sätt som gör att individens behov tillgodoses i förhållande till sina utvecklingsområden. Spelaren får också redskap för att i framtiden kunna ta ansvar för sin egen utveckling och på så sätt kunna fortsätta utvecklas efter gymnasietiden.

Träningen bedrivs i Padel Royale, Bromma, tre tillfällen per vecka.
Måndag, tisdag och torsdag kl. 10.00 - 11.30.

Solna gymnasium har lång erfarenhet av att möjliggöra för elever att kombinera träning och tävling med studier, vilket ger dig en trygg miljö att utvecklas i.
NIU-träningen är ett komplement till din ordinarie träning. Du tränar och tävlar som vanligt med din hemmaförening och vi har kontinuerlig kontakt med din klubbtränare.

Om instruktörerna Visa Dölj

Du kommer att få stöd av välutbildade tränare och lärare som hjälper dig att planera och följa upp både dina studier och din idrott.

Ansvarig chefstränare för NIU Padel är Erik Artursson, licensierad junior/senior tränare via Svenska Padelförbundet.

För frågor och funderingar mejla erik.artursson@solna.se

Erik Artursson

Om Solna gymnasiun Visa Dölj

Ansvarig för NIU Solna gymnasium är Katarina Laurin, programrektor.

För frågor och funderingar mejla katarina.laurin@solna.se

Om samarbeten och antal platser Visa Dölj

NIU Padel vid Solna gymnasium har tilldelats 12 platser över tre år. Vi är i nära samarbete med Padel United.

Om antagningsprocessen Visa Dölj

Ansökning sker via länken nedan:

Ansök till NIU padel

Sista dag för ansökan är den 1 december.

Provspel och intervju

Under december och januari kommer alla sökande att bli kontaktade för vidare process och information. Alla som sökt kommer tyvärr inte kunna kallas till provspel och intervju, men alla kommer få information om vad som gäller vidare framåt för just hen.

Då får du svar

Senast den 31 januari ska samtliga sökande ha fått information om de erbjuds en NIU-plats eller inte. Det är viktigt att veta att detta är ett besked om att eleven är idrottsligt antagen och därefter sker valet av gymnasieprogram via Gymnasieantagningen och det är elevens betyg som avgör om hen blir antagen på valt program eller ej.

Då behöver vi ditt svar

Senast den första veckan i februari ska du lämna besked till ansvarig NIU-tränare om du önskar din tilldelade NIU-plats eller inte.

Reservantagning

Reservantagning kan komma att ske under våren.

Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad