Volleyboll

På Solna gymnasium är volleyboll en naturlig del av din skolgång, vilket innebär att du kan satsa helhjärtat både på idrott och studier. Träningen utgår från dina förutsättningar för att du ska utvecklas maximalt. Utbildningen är certifierad av Svenska volleybollförbundet (SVBF) och ger dig goda förberedelser för spel på elitnivå i framtiden.

Ansök till NIU volleyboll

Ansökan för hösten 2022 är nu stängd.

Ansökning till vår nationella idrottsutbildning läsåret 2023/2024 öppnar i september 2022. Sista ansökningsdatum är 1 december.

Om NIU volleyboll

Solna gymnasium samarbetar med volleybollklubbarna i Stockholm för att skapa de bästa förutsättningar för elitinriktad träning på skoltid. Skolan har lång erfarenhet av att möjliggöra för elever att kombinera träning med studier, vilket ger dig en trygg miljö att utvecklas i.

Med tio (10) platser per läsår riktar sig utbildningen till de mest ambitiösa och högst satsande spelarna som vill utveckla sitt volleybollspel optimalt.

Du får stöd av både tränare och lärare i att planera och följa upp dinidrottskarriär samt dina studier.

Om träningen

Träningen sker på förmiddagen, mellan kl. 10.00-11.30, tre pass i veckan. Minst 400 poäng av totalt 2500 ägnas åt idrott i utbildningen. Vid sidan av träningen får du utbildning i näringsfysiologi, idrottspsykologi och andra viktiga områden för elitidrottare.

Vi vet att du som idrottare behöver näringsrik lunch därför finns det dagligen tre rätter att välja på samt en salladsbuffé.

Om instruktörerna

Ansvariga volleybollinstruktörer på Solna gymnasium är Joakim Lund och David Ottosson.

De är utbildade på specialidrottstränarlinjen, volleyboll GIH samt SVBF:s tränarutbildningar samt har flera års erfarenhet från elitspel och som tränare för elitserielagen Sollentuna, Vallentuna samt juniorlandslagsuppdrag.
Instruktörerna är också mentorer för volleybolleleverna och följer upp elevens studiesituation samt hjälper till med en individuell utvecklingsplan. Skolan har även ett nära samarbete med Idrottskliniken där elever som har olika skadeproblem kan få hjälp.

Om ansökan

  • Tryout 13 januari pojkar 9.00-12.00, flickor 13.00-16.00
  • Öppna träningar med Elit 06,
  • Tillfälle 1, 19 oktober pojkar 13.00-15,00, flickor 15.30-17.30
  • Tillfälle 2, 21 december pojkar 13.00-15,00, flickor 15.30-17.30

Kontakta oss

Ansvarig NIU Volleyboll

David Ottosson

NIU Volleyboll

Jocke Lund

Senast uppdaterad