Solna stads kultur­introduktion

Solna kulturintroduktion är kultur- och fritids­förvalt­ningens samlade utbud för förskolor, grund­skolor och gymnasie­skolor i Solna. Kultur­introduktionen möjlig­gör för alla barn och elever, oavsett bakgrund, att ta del av professio­nell kultur under sin skoltid.

På bokningssidan Solna kulturintroduktion hittar lärare och pedagoger kostnadsfria program från biblioteken i Solna, Solna kulturskola, Ung Fritid och Kultursektionens samarbeten med det professionella kulturlivet.

Läs anvisningarna på den här sidan och gå sedan till bokningssidan för Solna kulturintroduktion Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för att göra dina bokningar.

Program inom Solna kulturintroduktion kan inte bokas av privatpersoner.

Nyhetsbrev för lärare och pedagoger Visa Dölj

Nyhetsbrevet "Solna kultur­introduktion" skickas ut cirka sex gånger per termin med tips om nya kulturprogram samt erbjudanden om fortbildning med mera.

Välj det nyhetsbrev som riktar sig till din klass/grupp:

Så fungerar bokningssidan Visa Dölj

 • På första sidan hittar du aktuella program i kultur- och fritidsförvaltningens samlade utbud. Nya program släpps kontinuerligt under läsåret. Prenumerera gärna på nyhetsbrevet för tips om nya program som läggs ut, se nedan.
 • Du kan söka program genom att filtrera på ett specifikt datum, årskurs, kulturaktör, med mera. Du ser bokningsbara tillfällen genom att klicka på ”Visa tillfällen”. Programkatalogen uppdateras i realtid när man väljer sina olika filtreringar. Nollställ filtrering för att se alla program igen.
 • Om det finns möjlighet att ställa sig i kö till ett fullbokat program, syns knappen ”Ställ dig i kö”. Bokningsansvarig kan då ställa sig i kö och bli tilldelad plats när det blir platser lediga. Du ser dina köplatser under ”Min sida” när du loggar in med skolans inloggningsuppgifter.
 • När det står ”Gruppbokning” i aktivitetens information betyder det att programmet endast kan ta en grupp åt gången. Hur många personer som kan ingå i gruppen anges i programtexten.
 • ”Ej datumbestämt” innebär att programmet inte har något specifikt datum. Kulturaktören tar kontakt med dig som boknings­ansvarig för att boka en tid. Om ni inte kan hitta en tid som passar tas bokningen bort.
 • ”Intresseanmälan” betyder att du som boknings­ansvarig kan göra en intresse­anmälan för att få förslag på upplägg, dag och tid. Du ser dina intresse­anmälningar på ”Min sida” när du loggar in. Du får inte en boknings­bekräftelse utan arrangören hör av sig till dig som bokningsansvarig.
 • Om du vill boka eller göra en intresse­anmälan måste du logga in med din skolas inloggnings­uppgifter.

Så loggar du in och bokar program Visa Dölj

 • När du hittat ett program, klickar du på "Boka", ”Intresseanmälan” eller ”Ställ dig i kö”.
 • Dina valda program samlas under ”Mina bokningar” längst upp på sidan.
 • När du är färdig för att slutföra dina val klickar du på "Gå vidare".
 • Logga in med din skolas inloggningsuppgifter som har skickats separat via mejl och brev till din skolas expedition. Det går endast att genomföra bokningar när du har loggat in med skolans inloggningsuppgifter. Det går inte att logga in med bank-id eller ditt personliga konto som bokningsansvarig.
 • Om du loggar in första gången, måste du först lägga till dig själv som bokningsansvarig för att kunna boka. Flera bokningsansvariga kan kopplas till samma program.
 • När du har registrerat dig som bokningsansvarig kan du välja ditt namn i rullistan ”Välj bokningsansvarig till program”.
 • Fyll sedan i Antal platser, ange klass/grupp och ålder på barn/elever på dina bokningar.
 • Avsluta med att klicka på "Ok". Den knappen dyker upp efter att du har fyllt i plats, klass/grupp och ålder.
 • Nu har du bokat och du får en bokningsbekräftelse till din mejladress med en biljett som du kan skriva ut och ta med till programmet. Observera att avsändaren för mejlet med bokningsbekräftelsen är Studyalong.se
 • Du kan även se din bokning under Min sida.
 • Nästa gång du vill boka finns dina uppgifter kvar som bokningsansvarig. Du ska alltid logga in med skolans inloggningsuppgifter för att boka program.

Vad är bokningsansvarig, iRum och medföljande lärare? Visa Dölj

Bokningsansvarig, iRum

Bokningsansvarig är den lärare som genomför bokningen. Du är endast bokningsansvarig för de program som du har bokat för din klass/grupp. Som bokningsansvarig får du ett personligt användarkonto men där kan du bara se redan genomförda bokningar för din klass och programmens tillhörande iRum.

I iRummen finns eventuellt lärarmaterial, bilder och videos inför ert besök. Du kan också kommunicera med arrangören både innan och efter programmet genom att skriva på anslagstavlan.

Du hittar iRummen under ”Min sida” och under ”Slutförda bokningar”. Observera att du måste logga in med skolans inloggningsuppgifter för att kunna genomföra nya bokningar.

Medföljande lärare

Man kan lägga till flera bokningsansvariga till samma bokning; dessa syns då som medföljande lärare i bokningen. Medföljande lärare läggs till i sista steget innan bokningen genomförs.

Alla bokningsansvariga och medföljande lärare får all biljettinformation som skickas ut.

För att kunna läggas till som medföljande lärare måste denna först registrera sina uppgifter som bokningsansvarig.

Så registrerar du bokningsansvarig (medföljande lärare) Visa Dölj

 • Logga in med skolans inloggningsuppgifter.
 • Under ”Bokningsansvariga” hittar du knappen ”Lägg till bokningsansvarig” - klicka på den.
 • Skriv in användarnamn, mejladress och lösenord. Tänk på att användarnamn och mejladress måste vara unika - det går inte att ha samma mejladress för flera bokningsansvariga. Lösenordet kan dock vara samma som det skolan har. Klicka på ”Fortsätt” när du är färdig.
 • I Steg 2 fyller du i förnamn, efternamn och telefonnummer till bokningsansvarig. Läs användarvillkoren och hur dina personuppgifter kommer behandlas. Om du accepterar, klicka i den lilla boxen och klicka på ”Registrera”.
 • Nu har du lagt till en ny bokningsansvarig lärare och denna kan nu väljas som medföljande lärare på bokningar.

Så avbokar du program Visa Dölj

Skicka ett mejl till programansvarig (se boknings­bekräftelse/biljett eller direkt­kontakt med arrangör) med kopia till kultur@solna.se minst sju dagar innan programmet äger rum. Berätta vilket program du vill avboka, samt bokningens datum och tid.

Om du måste avboka senare på grund av sjukdom eller särskilda omständigheter, kontakta arrangör via telefon eller sms.

Eftersom skolans alla bokningar samlas centralt kan du be kollega eller administratör på skolan att kontakta program­ansvarig. 

Så hittar du skolans inloggningsuppgifter Visa Dölj

Alla skolor och förskolor i Solna har unika inloggnings­uppgifter för skolan som alla pedagoger och lärare på skolan ska använda för att boka program. Uppgifterna med skolans användarnamn och lösenord skickades ut via mejl och brev till respektive skolas expedition under vecka 2, 2020.

Om din skola saknar inloggnings­uppgifter kan du kontakta kultur@solna.se för att få dem utskickade på nytt.

Villkor och kontakt Visa Dölj

Program inom Solna kulturintroduktion är kostnadsfria, om inte annat anges, för alla skolor och förskolor med verksamhet i Solna. Om ett program avbokas senare än sju dagar innan programmet, får den som är bokningsansvarig en anmärkning om inte akut sjukdom eller andra särskilda omständigheter kan uppges. Vid upprepade anmärkningar kan bokningsansvarig stängas av för nya bokningar.

Kultur- och fritidsförvaltningen, Solna stad är ansvarig för Solna kulturintroduktion. Kontakt: kultur@solna.se

Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad