Sim­hallar

Solnas nya simhall öppnar den 2 september 2022. Simhallen i Vasalundshallen stänger till sommaren och då är istället utomhusbaden Huvudstabadet och Svedenbadet öppna.

Turkosen Visa Dölj

Turkosen är en mindre bassäng nära Solna centrum som bland annat används till bokade aktiviteter som simskola, babysim och yoga. Här finns också behandlingsrum, spaavdelning och en liten gymnastiksal.

Turkosen ägs av Signalisten och verksamheten drivs av BeFair.

Läs mer på Turkosens webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vasalunds­hallen Visa Dölj

Vasalundshallens bad stängde till sommaren 2022. I september öppnar istället Solnas nya simhall vid Ulriksdals idrottsplats.

Under sommaren är Huvudstabadet och Svedenbadet öppet.

Redan utfärdade simkort från Vasalundshallen kommer att föras över till och gälla i nya simhallen. För kombinationskort simning och gym, kontakta BeFair som utfärdar korten. Det finns inget gym i nya simhallen.

Gymmet i Vasalundshallen är fortsatt öppet. Kontakta BeFair för mer information.

Simklubben är kvar på Huvudstabadet tills den nya simhallen öppnar.

Vasalundshallens verksamhet drivs av BeFair AB på uppdrag av Solna stad.

Läs mer på BeFairs webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Simhallarna kon­trolleras regel­bundet Visa Dölj

Vattenkvaliteten och skötseln av badanlägg­ningarna kontrolleras regelbundet av de som driver anläggningarna och Solna stad. Vattenanalyser görs regelbundet.

Om du upplevt brister gällande inomhusmiljö eller hygien i en simhall ska du i första hand vända dig till den som bedriver verksamheten. Vid klagomål på de anläggningar som drivs av Solna stad, kontakta staden via kontaktcenter.

Om du inte är nöjd med den hjälp du får, eller om de åtgärder som genomförs inte är tillräckliga, kan du vända dig till Solna stads miljö- och byggnads­förvaltning med en anmälan om olägenhet i offentlig lokal. Du gör anmälan via blanketten för anmälan om olägenhet i offentlig lokal. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Simskola och babysim Visa Dölj

Babysim, simskola och simträning erbjuds i flera av Solnas bad, liksom andra aktiviteter och kurser som exempelvis yoga och vattengympa. Dessa genomförs oftast i inomhus­bassängerna.

En stor del av simundervisningen i Solna utförs av föreningen Solna-Sundbybergs Sim­sällskap (SS04). Läs mer om simunder­visningen på Solna-Sundbybergs Simsällskaps webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad